Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye           Arşiv     

IS DUNYASI - OSTİM’Lİ KAUÇUKÇULAR DA KÜMELENECEK - Logisticus Dergisi
 OSTİM’Lİ KAUÇUKÇULAR DA KÜMELENECEK

OSTİM’Lİ KAUÇUKÇULAR DA KÜMELENECEK
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.12.2011 - 13:01:51 


OSTİM OSB bünyesinde üretim yapan kauçuk sektörü sanayicileri, sektörlerinin ve firmalarının geleceği için bir araya geldiler. Kümelenme hedefiyle çalışmalarını sürdüren sanayiciler, önemli olanın birlikte hareket edebilmek olduğu vurgusu yaptılar.


·         OSTİM OSB bünyesinde üretim yapan kauçuk sektörü sanayicileri, sektörlerinin ve firmalarının geleceği için bir araya geldiler. Kümelenme hedefiyle çalışmalarını sürdüren sanayiciler, önemli olanın birlikte hareket edebilmek olduğu vurgusu yaptılar.

Sektörel kümelenme çalışmalarının en önemli örneklerinin hayata geçirildiği OSTİM OSB bünyesinde faaliyet gösteren kauçuk sektörü üreticileri tanışmak ve sıkıntılarını paylaşmak için bir araya geldi. OSTİM’de yapılan toplantıya, OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç, OSTİM Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve ASO’dan yetkililer katıldı.

Toplantıya öncülük eden, aynı zamanda Özdekan Kauçuk firması sahibi Mustafa Korkmaz, kauçuk sanayicilerinin bir araya geliş sebebini şu sözlerle açıkladı: “Bir araya gelmemizin nedeni OSTİM’li kauçuk sanayicilerinin tanışması, yaptıkları ve yapacakları işlerden haberdar olmalarını sağlamaktır. Aynı sektörde rekabet halinde olan firmalar gibi görünsek de, bir araya gelmenin ve paylaşmanın bize çok şey katacağına inanıyoruz. İkinci olarak sektörümüzde kalifiye teknik eleman bulmakta zorlanıyoruz, çünkü yakın bir zamana kadar bu alanda bir eğitim veren okul yoktu, Şimdi Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu’nda bu alanda eğitim alan öğrenciler var ancak firmalarımızın bu öğrencilerden haberi yok.  Bu nedenle Yüksekokul Müdürü Sayın Doç. Dr. Behçet Gülenç’in bu toplantıda olması bizim için çok önemli. Ayrıca tehlikesi yüksek alanlarda işçi istihdam eden işverenlerimizin sertifika almaları, yeni çıkan Türk Ticaret ve İSG Kanunlarıyla ilgili bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Toplantıda sektörümüzde çalışan firmaların bu konularda da bilgi sahibi olmalarını sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da bu tür toplantılar sürdürmeye devam edeceğiz.”

OSTİM OSB’nin 4 farklı sektörde çok başarılı kümelenme çalışmaları sürdürdüğünü de belirten Korkmaz, kümelenme kavramının kendileri için henüz erken olabileceğini ama adı her ne olursa olsun bundan böyle OSTİM Kauçuk sanayi üreticilerinin bir araya gelmeye, bilgiyi paylaşmaya, alanlarındaki eğitimi olabildiğince desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç de sanayinin içinde yerleşmiş bir Yüksekokul olarak, OSTİM sanayicilerinin desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. “Öğrencilerimizin mezun olduklarında sizin işlerinizi görebilir durumda olmaları için sadece teorik eğitim yeterli değil, atölye eğitimi almaları şart. Bu sebeple sizlerin atölyelerimizi kurma için bizlere sunacağı destek çok önemli” diyen Gülenç, kauçuk sanayicilerinden destek istedi.


Paylas
  Editör :  Esra Süren

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Esra Süren

 Kategori  IS DUNYASI

265 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 

 Köşe Yazıları

Necati Aloğlu

Necati Aloğlu ¬
ŞİRKET YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA

Prof Dr. Can İkizler

Prof Dr. Can İkizler ¬
Kontakt Dermatit (Temasa Bağlı Cilt İltihabı)

Dr. Ali Tumuklu

Dr. Ali Tumuklu ¬
KROM CEVHERİNİN TAKİBİ

Dr. Yılmaz ARGÜDEN

Dr. Yılmaz ARGÜDEN ¬
TELEKOM ŞİRKETLERİ
 
TONER
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.816 1.8248
  Euro 2.3062 2.3173





ANALIZ

Paylas Follow Reklamail on Twitter FriendFeed'de bana abone ol google reader blogcu blogspot





IS DUNYASI | EKONOMI | ULASTIRMA LOJISTIK DENIZCILIK HAVACILIK | TEKNOLOJI | TURIZM | EGITIM ISTIHDAM YONETIM DANISMANLIGI | FUAR PANEL | AKTUALITE SANAT | OTOMOTIV LASTIK YAN SANAYII | GUNCEL HABERLER | SAGLIK YASAM | HABERLESME ILETISIM TELEKOMINIKASYON | YEREL HABERLER | BANKACILIK SİGORTA FİNANS | YAPI INSAAT MIMARLIK DEKORASYON | DIS TİCARET | DUNYA | GUMRUK | AKARYAKIT VE MADENİ YAĞ | ROPORTAJ | ENERJİ MADEN | İHALE VE DUYURULAR | KARAYOLLARI VE YOL DURUMU | GİZLİLİK POLİTİKASI