Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye           Arşiv     

Lojistik - Yolların Sultan’ı yenilendi - Logisticus Dergisi
 Yolların Sultan’ı yenilendi

Yolların Sultan’ı yenilendi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.02.2010 - 15:22:16 


Küçük ve orta boy otobüste 2009’un pazar lideri olan Otokar, küçük otobüs pazarının lideri olan Sultan’ı yeniledi. Yeni Sultan serisi, ilk olarak beş farklı modelle görücüye çıktı. Yeni seride toplu taşımacılık için Sultan City ve Maxi City; turizm ve servis taşımacılığı alanında ise Sultan 140S, 140S Comfort ve 160S Maxi modelleri bulunuyor.


Küçük ve orta boy otobüste 2009’un pazar lideri olan Otokar, küçük otobüs pazarının lideri olan Sultan’ı yeniledi.  Yeni Sultan serisi, ilk olarak beş farklı modelle görücüye çıktı. Yeni seride toplu taşımacılık için Sultan City ve Maxi City; turizm ve servis taşımacılığı alanında ise Sultan 140S, 140S Comfort ve 160S Maxi modelleri bulunuyor.

 Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye’nin küçük otobüs pazarı lideri olan Sultan’ı yenileyerek kullanıcılarının beğenisine sundu. Farklı kullanım alanlarına uyarlanabilecek şekilde modüler yapıda tasarlanan Sultan serisi, 7 metre küçük otobüs pazarında Türkiye ve dünyada gelişen taleplere uygun olarak yenilendi. Tasarım ve mühendislik geliştirmeleri için Otokar’ın gelişmiş yazılım ve analiz imkanları kullanılan araç, artık daha güçlü, daha güvenli, daha ekonomik ve daha konforlu...

 Serdar Görgüç:   “Müşteri memnuniyeti en yüksek araç”

Sultan serisinin 2009’da müşteri memnuniyeti en yüksek araç olduğuna dikkat çeken Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Sultan ile küçük otobüs pazarını geçtiğimiz yıl lider kapadıklarını vurguladı. 5 binin üzerinde Sultan’ın Türkiye, 1000’in üzerinde Sultan’ın ise 30’a yakın ülkenin yollarında olduğunu belirten Serdar Görgüç, “Farklı kullanım alanlarına uyarlanabilecek şekilde modüler yapıdaki yeni Sultan, farklı donanım özellikleri ile kullanıcılara çeşitlilik sunuyor” dedi. Sultan’ın kendi segmentinde 2009’u yüzde 37’lik pazar payıyla lider olarak kapadığının altını çizen Görgüç, “Çağdaş taşımacılığa uygun yeni ve modern tasarımlı Sultan’da, AB regülasyonlarına uygun güvenlik kriterleri uygulandı. Öte yandan artık daha güçlü ve çevreci bir motorumuz var” diye konuştu.

  Hedef liderliği sürdürmek

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, yeni Sultan serisi ile 2010 hedeflerinin liderliklerini güçlendirerek sürdürmek olduğunu kaydetti. Yeni serinin çok ekonomik olduğunu belirten Görgüç, “Aracımız yeni motoru ile daha verimli yanma ve yakıt ekonomisi sağlıyor. Yaygın servis ağımız ve kolay ulaşılabilir yedek parçalar, artan bakım aralıkları da düşük işletme maliyetleri sağlayarak yeni Sultan serisini cazip kılıyor. Galvaniz kaplı gövdesiyle korozyona karşı mukavemet ve yıllarca süren dayanıklılık da ekonomik verimliliği artıran unsurlar arasında yer alıyor” dedi.

 Sultan aracının emniyet özellikleri de yolcu taşımacılığında güvenliğin önemini bilenler için geliştirildi. Yenilenen araçlar daha da artırılan ön tekerlek iz genişliğiyle daha iyi yol tutuşu ve artan sürüş kontrolünü sağlıyor. Ön arka disk frenleri, standart olarak sunulan ABS, tavanda bulunan cam havalandırma ve tahliye kapağı, acil durumlarda kapıları açan iç ve dış kumandalarla artık Sultan serisinde güvenlik daha üst seviyede. Ayrıca, servis ve turizm tip araçlarında sürücü ve yolcu emniyet kemerleri de standart olarak sunuluyor.

 Sultan serisinin yenilenen dış tasarımının yanısıra, içte de yeni tasarım torpidosu, yenilenen gösterge paneli ve ferah iç dizaynı dikkat çekiyor.

 Yenilenen Sultan 5 farklı modeli ile her ihtiyacı karşılıyor

Yeni Sultan serisi ilk olarak beş farklı modelle kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Yeni seride toplu taşımacılık alanında Sultan City ve Maxi City; turizm ve servis taşımacılığı alanında Sultan 140S, 140S Comfort ve 160S Maxi modelleri bulunuyor. Sultan serisinde iki farklı motor kullanıldı. 140 BG ve 160 BG gücündeki motorlar, her türlü yol koşulunda üstün çekiş performansıyla öne çıkıyor. Sultan serisinin AB güvenlik normlarına uygun olarak yenilenmiş AdBlue katkılı yeni Euro 4 motoru, hem daha fazla güç ve performans veriyor hem de çok daha ekonomik ve çevre dostu bir yakıt tüketimi sağlıyor.

 SULTAN 140S:

Sultan serisinin en hesaplı modeli Sultan 140S, 140 BG motor ile sunuluyor. 27 kişilik yolcu kapasiteli Sultan 140S, yeni dış tasarımı ve iç tasarımıyla güçlü bir duruş sergiliyor. Artan iç yükseklik, artan bagaj kapasitesi, yeni iç tasarımı Sultan 140S’i cazip kılıyor.

 Sultan 140S Comfort: 

Sultan 140S Comfort, 140 BG ve 27+1 kişilik yolcu kapasitesi ile turizm ve servis taşımacılığında ideal bir araç. Turizm taşımacılığının vazgeçilmez özellikleri olan hostes koltuğu, yatabilir yana açılabilir koltuklar, LCD ekran, DVD oynatıcı, MP3 çalar, buzdolabı, kapalı devre müzik ve anons sistemi Sultan 140S Comfort’ta standart.

 Sultan 160S Maxi:

31 yolcu ve 1 hostes koltuk  kapasiteli Sultan 160S Maxi, yenilenen görünümü, daha yüksek motor gücü ve daha zengin aksesuarlarıyla sunuluyor. 160 BG’e çıkartılan motor gücü, 600 Nm’lik tork değeri ve üstün çekiş performansıyla yeni Sultan 160S Maxi’de uzun yolculuklar için isteğe bağlı olarak ilave yakıt deposu sunuluyor. Yeni kadife koltuk kumaşları iç tasarımı zenginleştirirken, 45 litrelik buzdolabı, hostes koltuğu, kapalı devre müzik ve anons sistemi, LCD ekran, DVD oynatıcı, MP3 çalarıyla üstün konfor sunuyor. Yüksek bagaj hacmi Sultan 160S Maxi’nin vazgeçilmez özellikleri arasında yer alıyor.

 Sultan City ve Sultan Maxi City:

Yoğun şehiriçi çalışma koşullarına göre yenilenen küçük halk otobüsü Sultan City serisi, farklı uzunluklarda iki farklı modeliyle sunuluyor. 140 BG, çevreci yeni Euro 4 motorlarıyla Sultan City serisi, ABS fren sistemi ve ön arka disk frenleriyle şehiriçi trafiğinin ani dur-kalkları sırasında güvenli yolculuk sunuyor. Büyütülen arka camı ve iç tasarımı ile daha ferah bir yolculuk sağlıyor; yüksek yolcu kapasitesi, düz yolcu koridoru ile şehiriçi yolculukları keyifli hale getiriyor.

 7 metre uzunluğundaki Sultan City, standart olarak 25 oturan, 16 ayakta yolcu taşımaya imkan veriyor.

 Sultan City ailesine yeni katılan 140 BG’deki Sultan Maxi City ise, 7,7 metre uzunluğuyla daha fazla yolcu kapasitesi sağlıyor, yoğun duraklarda çalışanlar için yeni bir alternatif yaratıyor.


Paylas
  Editör :  Esra Süren

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 2 Puan Verildi
 Kaynak :  Logisticus Dergisi

 Kategori  Lojistik

497 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

EKOL LOJİSTİK’E 100 ADET MERCEDES-BENZ ACTROS 1846 LSNRL

EKOL LOJİSTİK’E 100 ADET MERCEDES-BENZ ACTROS 1846 LSNRL

 20.01.2012

SIZE EN YAKIN VOLVO KAMYON YETKILI BAYI VE SERVISINI BULMAK ÇOK DAHA KOLAY

SIZE EN YAKIN VOLVO KAMYON YETKILI BAYI VE SERVISINI BULMAK ÇOK DAHA KOLAY

 20.01.2012

SORUNSUZ VE KALİTELİ SERİM İÇİN VOLVO’YU SEÇİN

SORUNSUZ VE KALİTELİ SERİM İÇİN VOLVO’YU SEÇİN

 19.01.2012

EMİRATES, 2012’DE YENİ A380 SEFERLERİNİ BAŞLATIYOR

EMİRATES, 2012’DE YENİ A380 SEFERLERİNİ BAŞLATIYOR

 19.01.2012

HER DÖRT YOLCUDAN BİRİ  UÇAK BİLETİNİ SON GÜN ALIYOR

HER DÖRT YOLCUDAN BİRİ UÇAK BİLETİNİ SON GÜN ALIYOR

 18.01.2012

ULUSLARARASI KARAYOLU TAŞIMACILIĞINDA YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDİYOR, SEKTÖR 2012 YILINI 10’LUK BİR BÜYÜME İLE BİTİRMEYİ HEDEFLİYOR

ULUSLARARASI KARAYOLU TAŞIMACILIĞINDA YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDİYOR, SEKTÖR 2012 YILINI 10’LUK BİR BÜYÜME İLE BİTİRMEYİ HEDEFLİYOR

 17.01.2012

CEMDAĞ’IN “SHARP YOL SERİSİ” İLE YOLLAR DAHA AYDINLIK

CEMDAĞ’IN “SHARP YOL SERİSİ” İLE YOLLAR DAHA AYDINLIK

 16.01.2012

EMİRATES’TEN YILIN İLK “KEŞİF FİYATLARI” KAMPANYASI İLE YÜZDE 25’E VARAN İNDİRİMLER

EMİRATES’TEN YILIN İLK “KEŞİF FİYATLARI” KAMPANYASI İLE YÜZDE 25’E VARAN İNDİRİMLER

 14.01.2012

2011: VOLVO KAMYON’UN ALTIN YILI

2011: VOLVO KAMYON’UN ALTIN YILI

 13.01.2012

TÜRKİYE'NİN İLK LOJİSTİK KÖYÜ KURULUYOR

TÜRKİYE'NİN İLK LOJİSTİK KÖYÜ KURULUYOR

 13.01.2012

 
 

 Köşe Yazıları

Necati Aloğlu

Necati Aloğlu ¬
ŞİRKET YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA

Prof Dr. Can İkizler

Prof Dr. Can İkizler ¬
Kontakt Dermatit (Temasa Bağlı Cilt İltihabı)

Dr. Ali Tumuklu

Dr. Ali Tumuklu ¬
KROM CEVHERİNİN TAKİBİ

Dr. Yılmaz ARGÜDEN

Dr. Yılmaz ARGÜDEN ¬
TELEKOM ŞİRKETLERİ
 
TONER
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.7541 1.7626
  Euro 2.3216 2.3328


<


ANALIZ

Paylas Follow Reklamail on Twitter FriendFeed'de bana abone ol google reader blogcu blogspot





IS DUNYASI | EKONOMI | ULASTIRMA LOJISTIK DENIZCILIK HAVACILIK | TEKNOLOJI | TURIZM | EGITIM ISTIHDAM YONETIM DANISMANLIGI | FUAR PANEL | AKTUALITE SANAT | OTOMOTIV LASTIK YAN SANAYII | GUNCEL HABERLER | SAGLIK YASAM | HABERLESME ILETISIM TELEKOMINIKASYON | YEREL HABERLER | BANKACILIK SİGORTA FİNANS | YAPI INSAAT MIMARLIK DEKORASYON | DIS TİCARET | DUNYA | GUMRUK | AKARYAKIT VE MADENİ YAĞ | ROPORTAJ | ENERJİ MADEN | İHALE VE DUYURULAR | KARAYOLLARI VE YOL DURUMU | GİZLİLİK POLİTİKASI