Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye           Arşiv     

Aktualite - Sermet Çifter Salonu’nda Sait Maden Söyleşisi - Logisticus Dergisi
 Sermet Çifter Salonu’nda Sait Maden Söyleşisi

Sermet Çifter Salonu’nda Sait Maden Söyleşisi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 11.01.2010 - 11:39:34 


Şair, çevirmen, ressam, grafik tasarımcı ve yayıncı Sait Maden, Sermet Çifter Salonu’nda açılan “Bir Usta Bir Dünya: Sait Maden” sergisi dolayısıyla aynı başlıklı söyleşiye konuk oluyor. 15 Ocak Cuma günü saat 18.30 başlayacak sergi, Sermet Çifter Salonu’nda gerçekleşecek.


Şair, çevirmen, ressam, grafik tasarımcı ve yayıncı Sait Maden, Sermet Çifter Salonu’nda açılan “Bir Usta Bir Dünya: Sait Maden” sergisi dolayısıyla aynı başlıklı söyleşiye konuk oluyor. 15 Ocak Cuma günü saat 18.30 başlayacak sergi, Sermet Çifter Salonu’nda gerçekleşecek.

 Ömer Durmaz’ın moderatörlüğünde Sait Maden’in katılımıyla gerçekleşecek söyleşide Türk grafik sanatının bu büyük ustasıyla şiirleri, çevirileri, yarattığı yüzlerce logo, amblem, afiş, yazı karakterleri ile sekiz binden fazla kitap ve dergi kapağı ve yayın serüveni konuşulacak.

 Sait Maden, elli yıldan fazla bir zamandan beri grafik tasarım, resim, şiir, çeviri gibi değişik alanlarda benzersiz bir verimlilik ve yetkinlikle yapıtlar üretiyor. Sanatçı, tasarladığı sekiz bin dolayında kitap ve dergi kapağıyla belki de bir dünya rekoruna sahip. Daha 13 yaşında şiirler yazmaya başlayan sanatçı, o yaşlarda aruz ölçüsünü bilen, 16’sında kendi kendine Fransızca ve Osmanlıca öğrenmeye, 18’inde ünlü Fransız şairlerinden çeviriler yapmaya başlayan, Baudelaire’den uyarladığı bir çeviriyle 1950’de Varlık dergisinin açtığı çeviri yarışmasını kazanan, Lorca’yı anadilinden çevirebilmek için İspanyolca öğrenen bir şair ve çevirmen.

  

“Bir Usta Bir Dünya: Sait Maden”

Konuşmacı: Sait Maden

Moderatör: Ömer Durmaz

Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, 18.30

Tarih: 15 Ocak Cuma, saat 18.30 


Paylas
  Editör :  Esra Süren

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Esra Süren

 Kategori  Aktualite

211 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 

 Duyuru
 Köşe Yazıları

Dr. Yılmaz ARGÜDEN

Dr. Yılmaz ARGÜDEN ¬
YAPISAL REFORMLAR

Dr. Ali Tumuklu

Dr. Ali Tumuklu ¬
KROM CEVHERİNİN TAKİBİ
 
TONER
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.4994 1.5066
  Euro 1.9241 1.9334




ANALIZ

Paylas Follow Reklamail on Twitter FriendFeed'de bana abone ol google reader blogcu blogspot





IS DUNYASI | EKONOMI | ULASTIRMA LOJISTIK DENIZCILIK | TEKNOLOJI | TURIZM | EGITIM ISTIHDAM YONETIM DANISMANLIGI | FUAR PANEL | AKTUALITE SANAT | OTOMOTIV LASTIK YAN SANAYII | GUNCEL HABERLER | SAGLIK YASAM | HABERLESME ILETISIM TELEKOMINIKASYON | YEREL HABERLER | BANKACILIK SİGORTA FİNANS | YAPI INSAAT MIMARLIK DEKORASYON | DIS TİCARET | DUNYA | Gizlilik Politikası